جستجو مطالب وبلاگ: 

آشنایی با نژادهای پرمحصول و مقاوم درختان میوه

در مقاله زیر به بررسی نژادهای پرمحصول و مقاوم انواع درخت میوه می پردازیم با ما همراه باشید: 

 

۱. میوه‌های هسته‌دار (Stone Fruits)

این میوه‌ها دارای یک هسته سفت در مرکز هستند و معمولاً در مناطق معتدل و نیمه‌گرمسیری کشت می‌شوند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
زردآلوشاهرودی، عسگرآبادی، تبریزیمقاوم به خشکی و سرما، مناسب برای خشک کردن (قیسی)، محصول فراوان
هلوآلبرتا، زعفرانی، انجیریرشد سریع و پرمحصول، مناسب برای مصرف تازه و کمپوت، سازگار با اقلیم‌های متنوع
شلیلمغان، شمس، سان‌کینگمقاوم به برخی بیماری‌ها، محصول پربار، مناسب برای تازه‌خوری
آلوشابلون، قطره‌طلا، آلوی سیاهمقاوم به سرما، محصول فراوان، مناسب برای خشک کردن و مربا
گیلاستک‌دانه مشهد، گیلاس سیاه، صورتیمیوه زودرس، با کیفیت بالا و مناسب برای تازه‌خوری
آلبالومحلی، مجارستانی، سورینابسیار مقاوم به سرما، محصول فراوان، مناسب برای آبمیوه و مربا

 

۲. میوه‌های دانه‌دار و هسته مرکزی (Pome Fruits)

این میوه‌ها دارای چندین دانه در مرکز خود هستند و معمولاً در مناطق سردسیر و معتدل رشد می‌کنند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
سیبلبنانی (گلدن دلیشس)، قرمز (رد دلیشس)، گلابماندگاری بالا در سردخانه، محصول پربار، مناسب برای صادرات
گلابیشاه‌میوه، اسپادونا، درگزیمقاوم به سرما، محصول فراوان، مناسب برای تازه‌خوری و کمپوت
بهبه اصفهان، به نطنز، به ترشمقاوم به خشکی، محصول فراوان، مناسب برای مربا و مصرف پخته
ازگیلازگیل ژاپنی، ازگیل جنگلیمقاوم به سرما، میوه زودرس، مناسب برای تازه‌خوری

 

۳. مرکبات (Citrus Fruits)

این میوه‌ها در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری با زمستان‌های معتدل رشد می‌کنند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
پرتقالتامسون، والنسیا، خونیپربار و مناسب برای آبگیری، مقاوم به بیماری‌ها (برخی ارقام)، ماندگاری خوب
نارنگیمحلی، انشو، یافامحصول فراوان و زودرس، مناسب برای مصرف تازه، مقاوم به سرما
لیمو شیرینلیمو شیرین معمولیپرمحصول و مناسب برای مناطق گرمسیری، مناسب برای آبگیری
لیمو ترشلیسبون، محلیمقاوم به خشکی، محصول فراوان، مناسب برای آبگیری و چاشنی
گریپ‌فروتتوت‌فرنگی، روبی‌ردپرمحصول، مناسب برای آبگیری، مقاوم به گرما

 

۴. انواع توت و میوه‌های کوچک (Berries)

این میوه‌ها به دلیل حجم کم و ارزش غذایی بالا، محبوب هستند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
توت‌فرنگیکاماروسا، پاروس، ژیگانتلاپرمحصول، مناسب برای کشت در فضای باز و گلخانه، طعم و عطر عالی
تمشکمحلی، هیمالیامقاوم به سرما، میوه فراوان، مناسب برای مربا و ژله
شاه‌توتمحلی، آمریکاییمقاوم به سرما، محصول پربار، مناسب برای مربا و مصرف تازه
بلوبریبلوکراپ، بلورِیمناسب برای مناطق سرد، محصول فراوان، ارزش غذایی بالا
انگورفرنگیمشکی، قرمزمقاوم به سرما، پرمحصول، مناسب برای مربا و دسر

 

۵. میوه‌های گرمسیری و مناطق گرم (Tropical & Arid Fruits)

این میوه‌ها عمدتاً در مناطق جنوبی ایران و با آب‌وهوای گرم رشد می‌کنند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
انارساوه، رباب، ملسمقاوم به خشکی و شوری خاک، محصول پربار، مناسب برای آبمیوه و رب
انجیرانجیر استهبان، سفیدبسیار مقاوم به خشکی، محصول فراوان، مناسب برای خشک کردن
خرمالومحلی، ژاپنیپرمحصول، میوه دیررس و مقاوم به سرما، مناسب برای تازه‌خوری
خرمامضافتی، پیارم، زاهدیمقاوم به گرما و خشکی، محصول فراوان، ماندگاری بالا
انبهمحلی، پاکستانیمناسب برای مناطق بسیار گرم، محصول فراوان، طعم و عطر عالی

 

۶. خشکبار و مغزجات

این محصولات به دلیل ارزش غذایی و اقتصادی بالا، از محصولات صادراتی مهم ایران هستند.

نوع میوهنژادهای مقاوم و پرمحصولویژگی‌های کلیدی
پستهفندقی، اکبری، کله‌قوچیمقاوم به خشکی و گرما، محصول پربار، صادراتی
باداممامایی، ربیع، سنگیمقاوم به خشکی و سرما، محصول فراوان، مناسب برای مصارف خوراکی و صنعتی
گردوکاغذی، فرنور، چندلرمقاوم به سرمای دیررس، مغز با کیفیت و پر روغن، مناسب برای تازه‌خوری و خشکبار
فندقفندق قزوینی، فندق محلیمقاوم به سرما، مناسب برای مصرف تازه و صنعتی
سنجدسنجد محلیمقاوم به خشکی و کم‌آبی، پرمحصول
۵
از ۵
۵ مشارکت کننده
  • لینک
  • تلگرام
  • واتساپ
  • ایکس (توییتر)
  • لینکدین
  • فیسبوک
  • پینترست
  • اشتراک گذاری
سبد خرید